'Bazoer bood meteen excuses aan en keert maandag terug'

'Bazoer bood meteen excuses aan en keert maandag terug'

7 maart 2021 – Riechedly Bazoer is disciplinair geschorst door Vitesse, nadat er vrijdag een incident plaatsvond op het trainingsveld. De verdedigende middenvelder schopte na bij Daan Huisman en kreeg het vervolgens aan de stok met trainer Thomas Letsch en aanvoerder Remko Pasveer. Volgens De Telegraaf bood de international ditmaal wel meteen excuses aan.

Volgens dat dagblad vertoont het incident gelijkenissen met de ruzie van vorig seizoen met Jay-Roy Grot. Na dat incident zocht hij ook ruzie met de trainer, die toen nog Leonid Slutsky heette. Door zich nu weer te misdragen, heeft Bazoer zich een slechte dienst bewezen. Hij mist namelijk de belangrijke wedstrijd tegen AZ van zondagmiddag.

Toch is het niet zo dat de international zijn hand helemaal overspeeld heeft binnen de club. In tegenstelling tot vorig jaar heeft hij namelijk direct spijt getoond nadat het misging. Daardoor wilde Letsch hem eigenlijk gewoon meenemen voor de wedstrijd tegen AZ, maar de spelersraad ging daarvoor liggen. Een deel van de groep vond namelijk dat Bazoer te ver was gegaan en vond een wedstrijd schorsing een betere straf. Die wens werd door de trainer dus ingewilligd. Zaterdag, daags na het incident, zijn er gesprekken gevoerd en is de lucht weer geklaard. De verwachting is dan ook dat Bazoer maandag weer meetraint met de groep.

Tegen AZ wordt de belangrijke speler vervangen door de pas achttienjarige Enzo Cornelisse.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021