Ten Hag trots op Ajax en komt met nieuws over Blind

Ten Hag trots op Ajax en komt met nieuws over Blind

7 maart 2021 – Het spel van Ajax tegen FC Groningen (3-1) kon Erik ten Hag over het algemeen zeer bekoren. De trainer was te spreken over wat zijn team liet zien, maar vond het alleen niet goed dat er voorin te weinig de trekker overgehaald werd. Met meer goals had Ajax sneller afstand kunnen nemen, zag de coach.

"Het had na een halfuur beslist kunnen zijn, maar je laat de kansen liggen. Het had toen al 3-0 kunnen zijn", zei de trainer bij ESPN. "Groningen bleef vechten en erin geloven. Ze kregen voor rust een grote kans, maar na rust moeten wij ervoor zorgen dat je de 2-0 en 3-0 maakt. Omdat we dat niet deden, bleef het een wedstrijd. Je moet de kansen afmaken. Ik weet niet of we laconiek waren, maar je moet daar meedogenloos zijn. Groningen is scherp in duels en daar moet je dan minimaal hetzelfde tegenover stellen. Er was een aantal momenten waarop wij ons de kaas van het brood lieten eten. Dat is kritiek, maar uiteindelijk is de mentaliteit van onze ploeg geweldig."

Ten Hag voerde in de tweede helft vier wissels door. Dat had volgens de coach niet te maken met pijntjes of het feit dat spelers moet waren. "Dat hoeft niet, want onze ploeg is heek erg fit. Je wilt spelers speeltijd geven om ze erbij te houden. We hebben het ook nodig, want op sommige posities moeten we noodgedwongen wisselen. Je moet dan je aanvallers speelminuten geven om zo in vorm te komen en te blijven."

Wie momenteel niet kan spelen, is Daley Blind. De verdediger ontbrak zondag in de selectie. Het is nog de vraag of hij donderdag tegen Young Boys wel in actie kan komen. "Ik ben daar niet van overtuigd. Als hij het kunnen spelen, had hij vandaag op het wedstrijdformulier gestaan. Hij is voor donderdag nog een vraagteken."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021