Ten Hag steunt Overmars: "Onhandige uitspraak van Hoogma"

Ten Hag steunt Overmars: "Onhandige uitspraak van Hoogma"

7 maart 2021 – Ook Erik ten Hag vindt het niet handig wat Nico-Jan Hoogma heeft gezegd over Brian Brobbey. De directeur van de KNVB liet weten dat hij het zou begrijpen als de jonge spits naar RB Leipzig vertrekt.

"Julian Nagelsmann is daar. Je moet natuurlijk spelen, maar ik vind het wel een heel bijzondere trainer. Mijn zoon Justin heeft onder hem gewerkt bij Hoffenheim. Dat had hij niet willen missen", vertelde Hoogma onlangs bij VoetbalTijd. Overmars, technisch directeur van Ajax, wil graag dat Brobbey in Amsterdam blijft en snapte de uitspraken de van KNVB-man niet.

"Hij zou Brian moeten adviseren bij Ajax te tekenen en moeten zorgen dat zulke spelers aan boord van clubs in de Eredivisie blijven", zei Overmars. De directeur heeft bijval gekregen van Erik ten Hag, die zich voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo ook over uitspraken van Hoogma uitsprak. "Wij zitten wat dat betreft op één lijn. Het is een onhandige uitspraak, wij zijn hier voor het Nederlandse voetbal", zei hij bij ESPN. "Je ziet dat spelers die vroeg naar het buitenland gaan, vaak mislukken. Het is dus jammer dat een topfunctionaris zo'n uitspraak doet."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021