Talent Moriba na eerste goal: "Neem ik mee mijn graf in"

7 maart 2021, 10:01

Het werd zaterdag een onvergetelijke dag voor Ilaix Moriba. De achttienjarige middenvelder van FC Barcelona scoorde tegen Osasuna zijn eerste doelpunt voor de topclub en stelde met zijn treffer bovendien de overwinning veilig (0-2). Hij is dolblij met zijn eerste doelpunt.

Steeds vaker krijgt Ilaix speelminuten van Koeman en mede daardoor wimpelde het talent de belangstelling van RB Leipzig en Manchester United af. Dat had zaterdag zijn eerste goal maakte, doet hem veel. "Ik houd van schieten", zei hij tegen Marca. "Ik was zo blij toen hij erin ging. Ik zal dit nooit vergeten en neem dit mee mijn graf in. Dat ik mijn eerste goal maakte op het veld waar Ansu Fati dat deed, is mooi. Hij is als een broer voor mij."

Koeman gaf de sterke middenvelder zaterdag al voor de zesde keer speeltijd in de competitie. "Sinds mijn eerste wedstrijd heeft de trainer gezegd dat ik moet proberen te scoren en dat is wat ik nu heb gedaan." Door de zege deed Barcelona goede zaken in de titelstrijd, zeker ook omdat Atlético Madrid en Real Madrid elkaar zondag treffen. "Wij hebben nooit het gevoel gehad dat het al gedaan zou zijn. Het zit in ons DNA om te vechten. Ik hoop dat het een gelijkspelletje wordt zondag, of dat Atlético verliest. Zij staan immers bovenaan."

Lees ook: Koeman deelt scorende Moriba (18) groot compliment uit

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen