Koeman deelt scorende Moriba (18) groot compliment uit

Koeman deelt scorende Moriba (18) groot compliment uit

6 maart 2021 – Ronald Koeman was na de zege tegen Osasuna (0-2) vooral tevreden over de uitslag. Groots speelde FC Barcelona namelijk niet in de uitwedstrijd. Toch deelde de Nederlandse trainer zijn ploeg een groot compliment uit. Complimenten waren er ook voor Ilaix Moriba, die zijn eerste doelpunt voor Barça scoorde.Heel veel grote kansen creëerde FC Barcelona niet tegen Osasuna. Het bleek ook niet nodig. Een geniale ingeving van Lionel Messi en een poeier van Jordi Alba zorgden voor de 0-1. Invaller Moriba gooide vlak voor tijd de wedstrijd in het slot. "We moesten op dezelfde voet verdergaan. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we waren zakelijk en wonnen, dat is het belangrijkste", vertelde Koeman na afloop van de uitzege.

"Het was een lastige wedstrijd. Voetballend misten we iets, maar we werkten er hard voor, stopten er veel energie in en ondanks de vermoeidheid van de wedstrijd tegen Sevilla scoorden we twee keer en sleepten we de drie punten binnen. We hebben gedaan wat we moesten doen en we zullen zien wat er morgen gebeurt", doelde de trainer op de wedstrijd tussen concurrenten Atlético Madrid en Real Madrid.

Moriba
Als invaller kreeg Moriba weer speeltijd van Koeman. Met een doelpunt betaalde de achttienjarige middenvelder het vertrouwen van de Nederlandse trainer terug. De ontwikkeling van Moriba stemt Koeman tevreden. "Met zijn persoonlijkheid levert hij iedere keer dat hij binnen de lijnen komt een bijdrage aan het team. Aan de bal is hij goed en fysiek is hij sterk. Hij scoorde een mooi doelpunt."

Moriba is zeker niet de enige jonge speler die kansen krijgt van Koeman. "Dat komt niet omdat men dat wil, maar omdat de talenten op de deur kloppen. In Nederland is het makkelijker om jonge spelers in te passen omdat het niveau van de competitie minder hoog is. Maar als jonge spelers op de deur kloppen, moet je ze de kans geven. Bij Barça draait het om winnen, als dat met jonge spelers kan is dat alleen maar beter."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021