PSG en Lyon zonder moeite naar achtste finales Coupe de France

PSG en Lyon zonder moeite naar achtste finales Coupe de France

6 maart 2021 – Paris Saint-Germain en Olympique Lyon zijn zaterdagavond zonder zich bovenmatig in te hoeven spannen doorgebekerd. PSG kende weinig problemen op bezoek bij Stade Bretois, dat met 0-3 opzij werd gezet. Lyon had in eigen stadion geen kind aan FC Sochaux. Ook zonder aanvoerder Memphis scoorde de ploeg van trainer Rudi Garcia vijf keer: 5-2.

Stade Brestois - Paris Saint-Germain 0-3
Mitchel Bakker had eindelijk weer eens een basisplaats bij de Parijzenaars, die in Bretagne een aantal basisspelers rust gaven. Kylian Mbappé was na een schorsing wel weer van de partij en hij was verantwoordelijk voor de vroege 0-1. Vlak voor de rust was het ticket voor de volgende ronde in de knip voor PSG. Pablo Sarabia schoof de 0-2 binnen na een handige actie van Julian Draxler. In de tweede helft deden de bezoekers had wat rustiger aan. Mbappé bepaalde eindstand een kwartier voor tijd nog wel 0-3.

Olympique Lyon - FC Sochaux 5-2
Memphis bleef bij Lyon negentig minuten op de bank en zag dat zijn ploeggenoten weinig moeite hadden met FC Sochaux. De nummer zeven van de Ligue 1 keek na tien minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan door doelpunten van Djameleddine Benlamri en Maxwel Cornet. Rayan Cherki deed daarna ook nog een duit in het zakje namens de gastheer, al maakte Chris Bedia de wedstrijd tot twee keer toe nog spannend. Jason Denayer en nogmaals Cherki bepaalden de eindstand diep in de tweede helft echter op 5-2 in het voordeel van Lyon.

gerelateerd