Advocaat over Geertruida: "Dat is voor die jongen heel moeilijk"

Advocaat over Geertruida: "Dat is voor die jongen heel moeilijk"

6 maart 2021 – Lutsharel Geertruida was zaterdagavond opnieuw trefzeker namens Feyenoord en Dick Advocaat is erg blij met de prestaties van zijn verdediger. De rechtervleugelverdediger komt vanwege een stotterprobleem na wedstrijden niet voor de camera, maar zijn trainer deed dat in De Kuip wel. Advocaat vertelde dat het steeds beter gaat met de smaakmaker.

Geertruida kwam de afgelopen weken veel in het nieuws en ging in Feyenoord Magazine uitgebreid in op het feit dat hij stottert. "Dat is een probleempje en dat weet hij zelf ook", aldus Advocaat over die kwestie tegenover ESPN. "Voor die jongen is dat natuurlijk heel moeilijk. Ik merk dat hij vrijer wordt in het veld. We horen hem steeds meer coachen en daar moet hij overheen."

Advocaat weet echter zeker dat het goed gaat komen met de talentvolle verdediger, die we voorlopig nog niet voor de camera hoeven te verwachten. "Hij is pas twintig jaar en het begin is gemaakt. Dat vind ik heel belangrijk voor die jongen. Lutsharel is een oprechte jongen en daar houd ik van. We moeten hem nog niet voor de camera zetten, want dan valt hij stil. Maar dat komt goed, daar ben ik zeker niet bang voor."

Geertruida scoorde in Rotterdam de 2-0 en liep daarna samen met zijn ploeggenoten uit naar een 6-0 overwinning. "Dit is al zijn achtste doelpunt en dat is voor een rechtsback ontzettend veel", vertelde Advocaat. De ervaren oefenmeester won eindelijk weer eens met Feyenoord. "Het trainersvak is mooi als je wint, maar ook heel vervelend als je verliest. Dit had de ploeg nodig en dat geldt ook voor deze trainer."

Lees ook: Berghuis sprak al met Slot en blijft vaag over toekomst

gerelateerd