Young Boys kent slechte generale voor duel met Ajax

6 maart 2021, 20:10   Bijgewerkt: 6 maart 2021, 21:18

Het vertrouwen van Young Boys heeft in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Ajax een deukje opgelopen. Vijf dagen voor de wedstrijd in Amsterdam kwam de koploper van de Zwitserse competitie niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Vaduz.

Gerardo Seoane besloot tegen Vaduz een hoop basiskrachten rust te geven. Dat kon de trainer van Young Boys zich permitteren, daar de voorsprong op de concurrentie in de Super League enorm is. Het moet gek lopen wil de opponent van Ajax in de Europa League dit seizoen de landstitel mislopen, dus werden met het oog op de wedstrijd van donderdag een hoop spelers gespaard.

Of Young Boys daar komende weken de vruchten van plukt moet nog blijken, maar zaterdag pakte het niet goed uit. Met een B-keuze kwam de Zwitserse topclub niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Dejan Djokic opende namens Vaduz na 55 minuten de score, waarna Jordan Siebatcheu er vlak voor tijd 1-1 van maakte. Het was voor Young Boys alweer het derde puntenverlies op rij, na gelijke spelen tegen FC Luzern en FC Basel.

Het vizier van Young Boys kan nu op de ontmoeting met Ajax van aanstaande donderdag. Om 18.55 uur nemen de clubs het in Amsterdam tegen elkaar op. Mogelijk is doelman David Von Ballmoos er dan niet bij. Hij kreeg in tegenstelling tot een hoop andere spelers geen rust, maar viel na een uur uit nadat hij een trap in zijn gezicht kreeg.