Almere City wint eerste wedstrijd na ontslag Tobiasen

6 maart 2021, 15:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Twee dagen na het ontslag van Ole Tobiasen heeft Almere City FC weer iets van het vertrouwen teruggevonden. De club uit Flevoland won zaterdagmiddag met 4-1 van Excelsior en naderde daarmee nummer twee De Graafschap tot één punt. De concurrent uit Doetinchem komt zondag nog in actie tegen FC Eindhoven.

Tobiasen werd donderdag vrij onverwachts ontslagen bij Almere City. De club gaf aan dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbrak, wat volgens technisch directeur Teun Jacobs niet alleen te maken had met de matige serie van vier nederlagen in vijf wedstrijden. De energie in de groep was er niet meer, gaf Jacobs aan.

Met Jeroen Rijsdijk als tijdelijke hoofdtrainer op de bank speelde Almere City zaterdag zijn eerste wedstrijd na het ontslag van Tobiasen. Het werd een heugelijke middag voor de club die nog altijd mikt op een directe promotieplek. Thomas Verheydt miste na een halfuur weliswaar een strafschop, maar dankzij een dubbelslag van Faris Hammouti ging de thuisploeg alsnog met een comfortabele voorsprong de rust in. Invaller Xian Emmers gooide in de slotfase de wedstrijd in het slot.

Excelsior kwam vlak voor het ingaan van de blessuretijd via Ahmad Mendes Moreira nog terug tot 3-1, maar de zege van Almere City kwam niet meer in gevaar. John Yeboah bracht de marge zelfs nog terug tot drie doelpunten. De club uit Flevoland is door de zege NAC Breda op de ranglijst gepasseerd en nummer twee De Graafschap tot één punt genaderd. Wel hebben de concurrenten een wedstrijd minder gespeeld.