Kolderieke blunder Xhaka doet Arsenal de das om

Kolderieke blunder Xhaka doet Arsenal de das om

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 maart 2021 – Arsenal heeft zichzelf op bezoek bij laagvlieger Burnley onnodig tekort gedaan. The Gunners leken vroeg in de wedstrijd op weg naar een overwinning, maar een persoonlijke fout gooide uiteindelijk roet in het eten. Het werd 1-1. Daardoor verspeelde Arsenal de kans om aan te haken bij subtoppers als Liverpool en Tottenham Hotspur.

Grote kans dat het een slapeloze nacht wordt in huize-Xhaka, in de omgeving van Londen. Zelden zal de Zwitserse middenvelder namelijk zo in de fout zijn gegaan als op bezoek bij Burnley. Met een voorsprong op zak probeerde Granit Xhaka de voetballende oplossing te zoeken, maar dat ging volledig mis. Zijn pass kwam tegen het lichaam van Chris Wood, die waarschijnlijk voor zijn makkelijkste goal ooit tekende. Wood kreeg de bal tegen zich aan en zag de gelijkmaker binnenrollen.

En dat terwijl Arsenal al na zes minuten op voorsprong was gekomen dankzij Pierre-Emerick Aubameyang. Herstelwerkzaamheden van Xhaka en consorten leverden uiteindelijk niets op. Het was zelfs Burnley, waar Erik Pieters als invaller binnen de lijnen kwam, dat de meeste kansen kreeg op de overwinning. Gescoord werd er na de kolderieke 1-1 van Wood uiteindelijk echter niet meer. Pieters kwam overigens goed weg. Kort voor tijd kreeg hij rood nadat hij de bal in een ultieme poging van de lijn haalde, maar de VAR zag dat het geen hands was. De bal ging daarom ook niet op elf meter.

Arsenal blijft door de remise steken op de tiende plaats. Met een overwinning waren de dramatisch gestarte Londenaren op twee punten achterstand gekomen van Liverpool. Burnley kon het bonuspunt goed gebruiken en kwam op een totaal van dertig. De voorsprong op nummer achtien Fulham bedraagt nu zeven punten.

gerelateerd