Schreuder geniet bij Barça: "Zou raar zijn als ik wijsneus uithang"

6 maart 2021, 12:49

Alfred Schreuder krijgt dit seizoen bij FC Barcelona de kans samen te werken met de allerbeste spelers ter wereld. Als assistent van Ronald Koeman heeft hij de zware taak mee te helpen aan de wederopbouw van de club, die op veel vlakken in crisis verkeert. Schreuder geniet dagelijks van de spelers die hij treft op het veld.

Zo werkt hij samen met Lionel Messi, Sergio Busquets en Marc-André Ter Stegen, op hun posities de allerbeste spelers ter wereld. "Dat is het allerhoogste niveau, ook in hun denken over voetbal", constateert Schreuder in gesprek met het Algemeen Dagblad. " Het zou raar zijn als je gaat lopen schreeuwen of de wijsneus uithangt die tegen Messi zegt: 'Leo, die bal wel inspelen op het linkerbeen hè...'" Schreuder ervoer het kort geleden zelf nog, toen hij Busquets iets wilde uitleggen. "Hij zei: Alfred, hoeft niet, ik heb hem al bijgepraat. Dat is Messi: hij ziet alles. Hij begrijpt alles, houdt alles wat het team aangaat in de gaten en denkt al vooruit, zoals wij.''

Schreuder maakt in Spanje kennis met de keiharde cultuur. "Getafe, Atlético Madrid, Bilbao; die zijn bereid om álles aan te grijpen wat verboden is. Messi heeft al vijf of zes keer klappen gehad in wedstrijden. Zonder publiek hoor je letterlijk wat tegenstanders tegen elkaar zeggen. Als Leo de bal krijgt hoor je: 'Maak een overtreding! Schop hem neer!' Maar dat lukt dan niet en vervolgens sláán ze hem neer. Gewoon zo, met de vlakke hand."

Afgelopen seizoen stond Schreuder op eigen benen, maar na een matige serie werd hij ontslagen bij TSG Hoffenheim. Daarvoor werkte hij succesvol als assistent bij het Ajax van Erik ten Hag.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen