Kritiek op Pratto: "Komt bij Ajax misschien beter uit de verf"

6 maart 2021, 11:31

Lucas Pratto werd afgelopen winter naar Feyenoord gehaald, maar mocht van Dick Advocaat eigenlijk alweer vertrekken. De Argentijnse spits blijkt geen juiste match met de Rotterdammers te zijn en mag daarom terug naar River Plate, maar kiest er zelf voor om nog een paar weken in de Eredivisie te blijven. Volgens Harry van der Laan is het aantrekken van Pratto een verkeerde zet.

Van der Laan constateert dat de 32-jarige spits niet eens meer genoemd wordt bij Feyenoord. "We hebben het niet eens meer over hem", aldus de ex-spits in gesprek met de NOS. "Toen ik hem voor het eerst live zag, schrok ik me rot. Hij was niet vooruit te branden. Het was een oude man. Nu speelt Feyenoord ook niet heel makkelijk. Bij een ploeg als Ajax komt hij misschien iets makkelijker uit de verf."

Volgens Van der Laan heeft Feyenoord een verkeerde keuze gemaakt door  "Feyenoord heeft zichzelf belachelijk gemaakt. Advocaat heeft maanden lopen zeuren om een spits. Maar een goeie spits is niet zomaar te koop. Zo erg hadden ze hem ook niet nodig."Feyenoord heeft met Nicolai Jørgensen, Robert Bozenik en Bryan Linssen drie spelers die in de spitspositie kunnen spelen.

Het cv van Pratto liegt er niet om. Naast vijf interlands namens de Argentijnse ploeg, waarin hij samenspeelde met Lionel Messi, stond hij onder meer onder contract bij Vélez Sarsfield, Sao Paulo en River Plate. Dat zag ook Van der Laan op beelden. "Dat was echt niet slecht. Hij heeft daar schitterende goals gemaakt. Maar nu doet hij me een beetje denken aan John van Beukering."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen