Nijhuis mist publiek: "Ik wil weer een hi, ha hondelul zijn"

6 maart 2021, 10:25

Niet alleen voor voetballers is het ontbreken van publiek in de stadions een teleurstelling. Ook scheidsrechters balen van de lege tribunes, ondanks het feit dat ze niet mer hele wedstrijden door worden bejegend. Arbiter Bas Nijhuis geeft zelfs aan dat te missen.

In gesprek met Tubantia geeft Nijhuis aan dat zijn werk er eenvoudiger op is geworden. "Het is voor ons 40 tot 50 procent makkelijker fluiten nu. De spelers worden niet opgejut door het publiek, dat scheelt heel veel. Dat we bijna geen geel geven, ligt niet aan ons, maar aan het gedrag van de spelers. Als een ploeg met 1-0 achterstaat, gaat het publiek erachter staan en gaan spelers sneller hun grenzen over. Dat gebeurt nu niet." Toch is Nijhuis gen voorstander van de situatie. "Het is heel makkelijk, maar er is geen bal aan."

Ook na afloop blijft het rustig in zijn inboxen op social media, die regelmatig volstonden met boze reacties na zijn arbitrale beslissingen. "Vaak van mensen in het stadion, die het niet eens zijn met een beslissing. Nu kijken ze op tv en zien ze meteen de herhalingen. Zelfs op Instagram is het dus saai. Ik heb liever dat ze me weer toezingen dat ik een 'hi, ha, hondenlul' ben, dan dit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen