'Karsdorp verlengt volgende week contract met drie jaar'

6 maart 2021, 09:56

Rick Karsdorp gaat binnenkort zijn krabbel zetten onder een contract dat hem voor drie extra seizoenen aan AS Roma bindt. De rechtsback is dit seizoen volledig opgeleefd in de Serie A en is na jaren eindelijk vaste basisspeler. Dat heeft Roma doen besluiten de verbintenis van Karsdorp tot 2025 te verlengen.

Dat weet Sky Sport Italia. Het contract van Karsdorp loopt in 2022 af. Pakweg een jaar geleden zal er in Italië ongetwijfeld geen rekening gehouden zijn met een langer verblijf van Karsdorp in Italië. De rechtsback kwakkelt sinds zijn komst naar Italië met zijn fitheid. Afgelopen seizoen stuurde Roma hem nog op huurbasis terug naar Feyenoord, nadat hij in de Serie A niet aan spelen toekwam.

Roma hoopt de contractverlenging volgende week wereldkundig te maken. Daarmee verbindt het een van de best presterende spelers van dit seizoen drie jaar langer aan zich. Geen verdediger gaf dit seizoen meer assists in Italië dan de Nederlandse back. Karsdorp bereidde in totaal vijf treffers voor en speelt daarmee een grote rol in de subtopklassering van zijn ploeg.

Ook bondscoach Frank de Boer zal de ontwikkeling van Karsdorp met bovengemiddelde interesse volgen. De back speelde tot dusverre drie interlands en lijkt zich te mogen verheugen op een nieuwe uitverkiezing. Juist rechts achterin zit De Boer niet ruim in zijn keuzes. De afgelopen interlands deed hij een beroep op Denzel Dumfries van PSV en Hans Hateboer van Atalanta.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen