Lukkien baalt na laat punt: "Te gek voor woorden"

Lukkien baalt na laat punt: "Te gek voor woorden"

6 maart 2021 – Dick Lukkien is teleurgesteld dat zijn ploeg zichzelf vrijdagavond tekort heeft gedaan. In de thuiswedstrijd tegen Sparta was Emmen de betere partij, maar tot een overwinning leidde dat niet. Emmen hielp grote kansen om zeep en kwam pas in de slotseconden langszij, na een benutte strafschop van Michael de Leeuw.

Lukkien was gezien het spel logischerwijs blij met een remise, omdat hij tot de slotminuut moest vrezen voor een nederlaag. De VAR behoedde Lukkien en consorten daar uiteindelijk van, door de bal na een dubieuze handsbal van Adil Auassar op elf meter te leggen. "Het is te gek voor woorden dat je dan blij moet zijn met een punt als je de hele wedstrijd hebt gezien", zegt hij in gesprek met de NOS. "Want ik vond eigenlijk maar één ploeg spelen om te winnen en dat was mijn ploeg."

Volgens Lukkien speelde zijn ploeg voor rust sterk. "In de eerste helft hadden we veel balbezit, maar veel te weinig dreiging naar de goal. Dat heeft dan ook te maken met de kwaliteit van je voorwaartsen. Dan ben je afhankelijk van een individuele actie." Toch was er reden voor optimisme. "Je kunt het ook anders bekijken: we hebben er nu drie op rij niet verloren."

Emmen kwam door het gelijkspel op een totaal van dertien punten, nadat het zeven punten scoorde uit de laatste drie duels. Daardoor is het gat met nummer zestien Willem II nog slechts vier punten.

gerelateerd