Pusic verklaart Feyenoord-keuze: "AZ was onzeker"

6 maart 2021, 08:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In het kielzog van hoofdtrainer Arne Slot koos ook assistent Marino Pusic voor een vertrek naar Feyenoord. AZ reageerde furieus en zette na Slot ook Pusic per direct op straat, omdat de Alkmaarders het ongepast vonden dat hun trainersstaf met de concurrentie ging praten. Pusic geeft aan geen spijt te hebben van zijn keuze.

"Het toekomstperspectief bij AZ was nog onduidelijk", stelt Pusic in gesprek met De Telegraaf. "Als een club als Feyenoord voorbijkomt, vind ik dat een eer. Ik had een aflopend contract en waardeer de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken. Daarbij laat ik mij niet door angst leiden. Niet door mogelijke consequenties van mijn keuzes. Dat het zo extreem zou aflopen had ik niet verwacht, maar ik snapte het vanuit het perspectief van AZ wel."

Pusic toont begrip voor de keuze van AZ, zeker omdat eerst ook al Slot de laan uit werd gestuurd. "Je kan in ieder geval stellen dat AZ consequent is. Dat respecteer ik, ondanks het feit dat ik het seizoen graag af had willen maken. Ik heb afscheid kunnen nemen van de spelersgroep en de collega's, dat vond ik mooi. Het was een geweldige, succesvolle en leerzame periode. Ik koester geen enkele wrok."

Pusic beleefde in korte tijd al een bewogen carrière. Hij was voor AZ al assistent bij NAC Breda en FC Twente. Bij die laatste club kwam hij eerst als interim op eigen benen te staan, later als hoofdcoach. Onder zijn bewind keerde FC Twente terug naar de Eredivisie, nadat hij het seizoen daarvoor degradatie niet kon voorkomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen