Ajax-flop Sanogo mist penalty bij basisdebuut voor Huddersfield

Ajax-flop Sanogo mist penalty bij basisdebuut voor Huddersfield

5 maart 2021 – Yaya Sanogo had zich zijn debuut in de basiself van Huddersfield Town ongetwijfeld anders voorgesteld. De spits, die nooit door wist te breken bij onder meer Arsenal en Ajax, kreeg van elf meter de kans om zijn basisdebuut te bekronen met een treffer. In plaats daarvan schoot hij naast, waarmee hij zijn ploeg twee punten kostte. 

Na een halfjaar zonder club te hebben gezeten, dook Sanogo eind vorige maand op bij Huddersfield Town. De aanvaller viel al kort in tegen Preston North End (3-0 nederlaag) en Birmingham City (1-1), maar mocht tegen Cardiff City voor het eerst in de basis starten. Daar had hij zijn waarde direct kunnen bewijzen, maar dat liep dus anders. Door de gemiste strafschop speelde de ploeg, die in de Engelse Championship slechts zes punten boven de degradatiestreep staat, met 0-0 gelijk. 

Sanogo werd op jonge leeftijd door Arsenal overgenomen van het Franse Auxerre. Bij de Engelse club bleef een doorbraak uit en ook uitleenbeurten aan Crystal Palace, Ajax en Charlton Athletic liepen op niks uit. Tussen 2017 en 2020 speelde de Fransman in zijn thuisland bij FC Toulouse, waar hij vorige zomer weer transfervrij vertrok. Eind februari besloot Huddersfield de voormalig jeugdinternational weer een kans te geven. Hij tekende een contract tot het einde van het lopende seizoen. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021