Gisteren gemist: zevenklapper NEC, zege Cillessen en 'schijt-VAR'

6 maart 2021, 00:30   Bijgewerkt: 5 maart 2021, 23:44

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op vrijdag 5 maart.

Emmen pakt punt en redt blunderende Verrips met late penalty

FC Emmen heeft vrijdagavond in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De thuisploeg was bijna de hele wedstrijd de betere, maar leek tot vlak voor het einde te gaan verliezen door een blunder van de keeper. In de absolute slotfase was het echter Michael de Leeuw die vanaf de penaltystip een punt kon redden.

Hoofdrol voor Cillessen bij sensationele zege Valencia

De Derbi de la Comunitat tussen Valencia en Villarreal is vanavond geëindigd in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Lange tijd leek het er niet op dat Valencia er met de winst vandoor zou gaan: pas in de 86e minuut viel de gelijkmaker, waarna Goncalo Guedes het in de blessuretijd besliste. Een hoofdrol was er ook voor Jasper Cillessen, die zijn ploeg daarvoor met een aantal belangrijke reddingen op de been had gehouden.

Cambuur verslaat Telstar en dendert door richting titel

SC Cambuur heeft de druk in de titelrace weer even bij nummer twee De Graafschap neergelegd. Waar de concurrent zondag pas in actie komt, won de ploeg uit Leeuwarden vrijdagavond met 3-1 van Telstar. Daarmee ligt de ploeg nog altijd op kampioenskoers en is het gat met De Graafschap voor even vergroot tot negen punten.

NEC boekt grootste uitzege ooit: zevenklapper bij Helmond Sport

NEC heeft vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport de grootste uitoverwinning ooit geboekt. Na een vroege rode kaart voor Orhan Dzepar hadden de Nijmegenaren vrij spel en hield het niets heel van de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie. De score liep op tot liefst 0-7, waarbij ook de 36-jarige Edgar Barreto zijn eerste NEC-treffer sinds 2007 maakte.

Auassar woest na late strafschop: "Schijt-VAR"

De emoties bij Adil Auassar liepen hoog op toen zijn Sparta in de laatste minuut een voorsprong weggaf tegen FC Emmen. De aanvoerder kreeg de bal op zijn arm in de eigen zestien, waarna Michael de Leeuw van elf meter de 1-1 binnen kon schieten. Auassar hield zich na afloop niet in en haalde uit naar de VAR, de scheidsrechter en de spelregels.

Schalke-trainer Grammozis debuteert met gelijkspel

Dimitrios Grammozis heeft een punt overgehouden aan zijn debuut als trainer van Schalke 04: 0-0. Hoewel hij de eerste van de vier (!) debuterende trainers dit seizoen is die opent met meer dan een nederlaag, schiet de ploeg uit Gelsenkirchen hier echter nog niet veel mee op. De achterstand op FSV Mainz, Hertha BSC en Arminia Bielefeld bedraagt nog altijd acht punten.