Auassar woest na late strafschop: "Schijt-VAR"

Auassar woest na late strafschop: "Schijt-VAR"

5 maart 2021 – De emoties bij Adil Auassar liepen hoog op toen zijn Sparta in de laatste minuut een voorsprong weggaf tegen FC Emmen. De aanvoerder kreeg de bal op zijn arm in de eigen zestien, waarna Michael de Leeuw van elf meter de 1-1 binnen kon schieten. Auassar hield zich na afloop niet in en haalde uit naar de VAR, de scheidsrechter en de spelregels.

"Volgens mij schoot hij tegen mijn arm aan", begon een woedende Auassar voor de camera van ESPN. "Die schijt-VAR ook. Ik maakte een beweging naar de bal. Je kunt niet verdedigen als je met je handen op je rug naar de bal toeloopt." Op de opmerking dat de VAR de regels volgde: "Schijtregel dan." Hij wees daarbij ook naar scheidsrechter Danny Makkelie. "Makkelie geeft zelf aan dat hij het vervelend vindt. Maak dan je eigen keuze."

Gertjan Verbeek vond dat Auassar te makkelijk naar de arbitrage wees en was juist kritisch op Sparta. "Je kunt wel weer de VAR de schuld geven, maar hoe Sparta heeft gespeeld vond ik ook vervelend. De tweede helft werd het nog een beetje leuk, maar de eerste helft hebben jullie helemaal niks gebracht." Auassar reageerde kortaf: "Ik ben hier ook niet om jou te vermaken. Ik ben hier gewoon voor de punten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021