Hoofdrol voor Cillessen bij sensationele zege Valencia

Hoofdrol voor Cillessen bij sensationele zege Valencia

5 maart 2021 – De Derbi de la Comunitat tussen Valencia en Villarreal is vanavond geëindigd in een 2-1 zege voor de thuisploeg. Lange tijd leek het er niet op dat Valencia er met de winst vandoor zou gaan: pas in de 86e minuut viel de gelijkmaker, waarna Goncalo Guedes het in de blessuretijd besliste. Een hoofdrol was er ook voor Jasper Cillessen, die zijn ploeg daarvoor met een aantal belangrijke reddingen op de been had gehouden.

Eén keer moest Cillessen vanavond wel vissen, toen Gerard Moreno van elf meter raak schoot. Het was een dubieuze penalty, waar een vallende Jose Gaya de bal van dichtbij tegen zijn hand aan gekopt kreeg. Na ingrijpen van de VAR ging de strafschop echter op de stip en was er geen houden aan voor Jasper Cillessen: 0-1. Het was overigens diezelfde Cillessen die Valencia met enkele cruciale reddingen in de wedstrijd hield. Hij eiste daarmee een absolute hoofdrol op. 

Er was echter wel een comeback voor nodig om die hoofdrol ook te belonen met drie punten. Die werd pas ingezet in de 86e minuut, toen Valencia zelf ook een penalty kreeg. Vanaf de stip maakte Carlos Soler gelijk. Veel tijd voor een tweede treffer was er niet, maar bleek de ploeg ook niet nodig te hebben. Het was invaller Goncalo Guedes die die taak op zich nam. Hij ontving de bal aan de linkerkant, maakte een actie en schoot verwoestend hard binnen. Hij bezorgde Valencia daarmee bovendien drie broodnodige punten, waar het voorlopig weer op veilige afstand (acht punten) van de degradatiezone staat. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021