Schalke-trainer Grammozis debuteert met gelijkspel

Schalke-trainer Grammozis debuteert met gelijkspel

5 maart 2021 – Dimitrios Grammozis heeft een punt overgehouden aan zijn debuut als trainer van Schalke 04: 0-0. Hoewel hij de eerste van de vier (!) debuterende trainers dit seizoen is die opent met meer dan een nederlaag, schiet de ploeg uit Gelsenkirchen hier echter nog niet veel mee op. De achterstand op FSV Mainz, Hertha BSC en Arminia Bielefeld bedraagt nog altijd acht punten.

Met nummer zeventien Mainz als tegenstander leek de wedstrijd van vanavond een ideale gelegenheid voor trainer Grammozis om goed aan zijn nieuwe klus te beginnen. De ploeg van onder meer Jeremiah St. Juste (die in de basis begon) en Jean-Paul Boëtius (viel na rust in) verkeert net als Schalke in degradatienood, maar heeft wel een stuk meer perspectief op handhaving. Mainz leek zelf het meeste aanspraak te maken op een overwinning, maar zette het kansenoverwicht niet om in een overwinning.

Grammozis, die deze week werd aangesteld als vervanger van de intern bekritiseerde en uiteindelijk ontslagen Christian Gross, staat met Schalke voor een nagenoeg onmogelijke opgave. Het heeft een achterstand van acht punten goed te maken en moet minstens twee plekken stijgen om in ieder geval directe degradatie te ontlopen. Een overwinning op Mainz had het perspectief voor Schalke iets beter kunnen maken, maar ook dat zat er niet in. Met wedstrijden tegen VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen op het programma, is de verwachting niet dat de ploeg de weg omhoog snel zal vinden. 

gerelateerd