Doelman Van Gassel na 0-7: "Nog nooit zo kansloos eraf gegaan"

Doelman Van Gassel na 0-7: "Nog nooit zo kansloos eraf gegaan"

5 maart 2021 – Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel heeft misschien wel de vervelendste avond van zijn voetbalcarrière achter de rug. Na de rode kaart van ploeggenoot Orhan Dzepar kreeg de keeper het erg druk tegen NEC en moest hij liefst zeven keer vissen. "Ik ben nog nooit zo kansloos eraf gegaan", zei hij na afloop.  "Ik wil het het liefst zo snel mogelijk vergeten.""De wedstrijd leek wel heel lang te duren", zei Van Gassel na afloop voor de camera van ESPN. "Vooral de tweede helft. Het is gewoon balen dat je na veertien minuten een rode kaart krijgt en meteen daarop de goal heel knullig (via de rebound na een bal op de lat, red.) binnen valt. Je hoopt zo lang mogelijk op 0-0 te blijven. Als je dan zo'n klutsgoal tegen krijgt, wordt het moeilijk. Er was geen houden aan."

Van Gassel kon zich niet herinneren dat hij ooit op één avond zoveel doelpunten moest incasseren. "Nog nooit. Dat wilde ik het liefst zo houden. Ik probeerde er alles aan te doen en kreeg gelukkig nog wat reddingen te verrichten. Je probeert ze scherp te houden en voor mezelf ook scherp te blijven, maar zeven is toch wel een aantal."

Waar de spelers van NEC na de monsterzege een vrije dag kregen, gold dat ook voor de verliezende ploeg. "De trainer zei dat we er goed over na moesten denken", legde Van Gassel uit. "Of het gek is, weet ik niet. We hebben een lange reeks gehad en veel wedstrijden gespeeld. Misschien dat het daarom ook is. Even goed het koppie leeg maken en dan kunnen we maandag (tegen NAC Breda, red.) weer fris beginnen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021