NEC boekt grootste uitzege ooit: zevenklapper bij Helmond Sport

NEC boekt grootste uitzege ooit: zevenklapper bij Helmond Sport

5 maart 2021 – NEC heeft vrijdagavond op bezoek bij Helmond Sport de grootste uitoverwinning ooit geboekt. Na een vroege rode kaart voor Orhan Dzepar hadden de Nijmegenaren vrij spel en hield het niets heel van de nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie. De score liep op tot liefst 0-7, waarbij ook de 36-jarige Edgar Barreto zijn eerste NEC-treffer sinds 2007 maakte.  Het was een overtreding op de doorgebroken Elayis Tavsan waarmee Dzepar na een klein kwartier spelen de horroravond voor Helmond Sport inluidde. Met een binnengekopte rebound van Rens van Eijden kwam NEC al drie minuten later op voorsprong. In het halfuur dat volgde liep de score al op tot 0-3 door onder meer een fantastische knal in de kruising van Jordy Bruijn. Eerder maakte Rangelo Janga al de tweede treffer.

Na rust ging NEC vrolijk verder en was daarbij een rol weggelegd voor Edgar Barreto. De voormalig Paraguayaans international keerde afgelopen zomer terug naar Nijmegen, waar hij ook tussen 2004 en 2007 al speelde. Zijn laatste doelpunt namens de club dateerde nog altijd van die periode, maar daar kwam vandaag verandering in. Uit een voorzet van Bruijn kopte hij zijn eerste van het seizoen binnen. Het waren Tavsan, Bart van Rooij en Thibo Baeten die Helmond daarna nóg meer pijn deden. De drie zetten ook hun namen op het scoreformulier en bepaalden de eindstand op liefst 0-7.

NEC hoopt nog altijd op promotie naar de Eredivisie en heeft ook wat dat betreft uitstekende zaken gedaan met de zevenklapper in Helmond. Het staat nog altijd op plek zes, maar legt de druk bij de nummers drie tot en met vijf - die wel nog een wedstrijd moeten spelen. De Nijmegenaren komen op gelijke hoogte met nummer vijf Go Ahead Eagles en is nog drie punten verwijderd van NAC Breda en Almere City. De Graafschap en SC Cambuur zijn veiliger, met een voorsprong van respectievelijk zeven en dertien punten.

Jong FC Utrecht - MVV 0-1

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021