Timber blikt terug op 'geruisloze' ontwikkeling

Timber blikt terug op 'geruisloze' ontwikkeling

5 maart 2021 – Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er met Jurriën Timber tegenwoordig een waardige optie bij in zijn achterhoede. De negentienjarige verdediger maakte in september zijn debuut tegen Sparta en ontwikkelde zich sindsdien 'geruisloos' tot vaste kracht in Ajax 1. In gesprek met Ajax TV blikte het talent terug op zijn eerste maanden bij de hoofdmacht. "Geruisloos inderdaad", ging Timber mee in de omschrijving van zijn ontwikkeling tot eerste elftal-speler. "Dat komt ook door mijn medespelers en omgeving. Door hun is het niet heel moeilijk om aan te sluiten in het voetballende gedeelte, door hun gaat dat makkelijker. Ik maak mooie stappen."

Dat merkt Timber onder meer in zijn fitheid. "We spelen nog steeds drie wedstrijden in de week. Die moet je ook negentig minuten vol kunnen houden. Dat kon ik eerst nog niet. Juist nu zit ik in het ritme, kan het langer volhouden en kan ik mee met het team. Daar heb ik het eerste halfjaar moeite mee gehad, maar ik kan nu wel zeggen dat ik me topfit voel."

Het leverde ook zijn eerste wedstrijden in Europees verband op. Waar zijn debuut in de Champions League nog beperkt bleef tot een korte invalbeurt, stond Timber in beide wedstrijden tegen Lille aan de aftrap. De verdediger was niet zenuwachtig, maar genoot juist van de voorbereiding op de wedstrijd. "Ik was bezig met het visualiseren van de wedstrijd en ook een beetje genieten van het moment. De zenuwen vallen wel mee, ik geniet er juist van."

Dit seizoen kende voor Timber al veel mooie momenten, al is er een ding waar hij nog erg naar uitkijkt: spelen met zijn tweelingbroer Quinten Timber, met wie hij in de jeugd altijd al samen speelde. "Je gaat steeds meer waarderen hoe mooi het is om met elkaar te spelen. Ik kan niet wachten tot het weer gebeurt." Het moment lijkt eraan te komen, want Quinten zat al enkele keren bij de wedstrijdselectie. "PSV was de eerste keer, dat was toch wel heel speciaal. Ik denk dat we het moment moeten afwachten. Het juiste moment komt wel."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021