Svensson blij met rentree: "Voel me weer een beetje kind"

Svensson blij met rentree: "Voel me weer een beetje kind"

5 maart 2021 – Op twijfelgeval Fredrik Midtsjø na, is de ziekenboeg van AZ weer helemaal leeg. De club moest middenvelder Dani de Wit en rechtsback Jonas Svensson lange tijd missen, maar de twee maakten in de met 4-2 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord hun rentree. De Noorse verdediger is daar erg blij mee. "Ik voel me weer een beetje kind voor elke training, en zeker voor wedstrijden."

Het duurde lang voor Svensson in de topper van vorige week eindelijk weer op het veld stond. "Ik trainde een week voor Feyenoord voor het eerst met weerstand. Daarvoor stond ik met de fysio al een maand op het veld, maar dat is geen trainen. Dat is gewoon lopen. Ik heb dit echt gemist. Als je dan weer mag voetballen, is dat een heerlijk moment", zei de verdediger tegenover de clubkanalen van AZ. 

Dit weekend staat er voor AZ een nieuwe kraker op het programma, uit bij Vitesse. Als het aan Svensson ligt, staat hij in dat duel weer aan de aftrap. "Ik weet niet hoeveel ik mag spelen, dat ligt aan de medische staf. Persoonlijk vind ik dat ik negentig minuten kan spelen. Als rechtsback kan je het ook zelf bepalen: je hoeft er niet elke keer overheen te komen."

Vitesse en AZ treffen elkaar zondagmiddag om 16:45 uur. Eerder vandaag maakte trainer Pascal Jansen nog duidelijk dat Svensson en De Wit hun basisplaats niet gegarandeerd terugkrijgen. De Noor zal moeten concurreren met Yukinari Sugawara, die zijn rol als rechtervleugelverdediger overnam. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021