Aké inzetbaar voor derby; Van de Beek twijfelgeval

Aké inzetbaar voor derby; Van de Beek twijfelgeval

5 maart 2021 – Nathan Aké is inzetbaar wanneer Manchester City het zondag opneemt tegen stadgenoot en aartsrivaal Manchester United. Dat nieuws werd vrijdag bevestigd door trainer Pep Guardiola, nadat Aké afgelopen week na langdurig blessureleed weer meetrainde met de groep. Voor Guardiola betekent de terugkeer van de Nederlander bovendien dat hij voor het eerst dit seizoen over een voltallige selectie kan beschikken.

"Het is goed nieuws voor ons", werd Guardiola geciteerd op de website van Manchester City. "Nathan is terug. Hij heeft meegetraind en voelde zich erg goed." Aké maakte afgelopen zomer voor liefst 45 miljoen euro de overstap naar The Citizens, maar speelde door verschillende blessures pas negen wedstrijden. Rond de jaarwisseling liep hij een nieuwe hamstringblessure op, die zorgde dat hij in 2021 nog niet in actie kwam. "Iedereen is fit", vervolgde Guardiola. "Dat is belangrijk voor ons en hopelijk komt iedereen goed terug van de interlandbreak."

Manchester United
Tegenstander Manchester United heeft in aanloop naar de derby wel te kampen met personele problemen. Zo ontbreekt doelman David de Gea, die net vader is geworden, en zijn ook Juan Mata en Phil Jones nog altijd geblesseerd. Ook Donny van de Beek is er wellicht niet bij zondag. Hij miste de laatste vijf wedstrijden en geldt voor zondag als twijfelgeval, evenals Anthony Martial en Paul Pogba.

Hoewel de derby tussen City en United tussen de nummers één en twee van de Premier League gaat, kan de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer het nog niet direct spannend maken in de competitie. Na een ongekende reeks van vijftien competitiezeges bedraagt de voorsprong van Manchester City liefst veertien punten. De ploegen trappen zondag om 17:30 uur af.  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021