Jansen waakzaam: "Zegereeks biedt geen garanties"

Jansen waakzaam: "Zegereeks biedt geen garanties"

5 maart 2021 – Waar Vitesse de afgelopen maand in een vormdip terecht kwam, is AZ juist weer op de goede weg. Het won de laatste vier wedstrijden en bivakkeert op de derde plek van de ranglijst. Toch is de kraker tegen Vitesse absoluut nog geen uitgemaakte zaak. Dat werd vrijdagmiddag in aanloop naar dat affiche nog eens benadrukt door trainer Pascal Jansen.

"Als je wint, krijg je steeds meer zelfvertrouwen", begon Jansen na de overwinningen op achtereenvolgens FC Emmen, sc Heerenveen, VVV-Venlo en Feyenoord. "Maar dat gaat niet vanzelf. Dat wij een goede maand achter de rug hebben, biedt geen garanties voor de nabije toekomst. Dat houd ik de spelers ook voor. We moeten hard blijven werken om goede resultaten te behalen", werd de trainer geciteerd op de website van zijn werkgever

Bovendien kent Jansen het gevaar van Vitesse, dat deze week na een reeks van vijf duels zonder zege twee keer wist te winnen van VVV-Venlo (competitie en beker). "Vitesse heeft een goed team. In de competetitie hebben ze een mindere reeks gehad, maar ook die fases maak je nu eenmaal door als team. Bovendien zal bij het behalen van de bekerfinale wel wat positieve energie zijn losgekomen."

Lees ook: Letsch benadrukt: "Bij winst zijn we weer helemaal terug"

Midtsjø twijfelgeval
Met de terugkeer van de lang geblesseerde Jonas Svensson en Dani de Wit was de selectie van AZ voor even weer compleet. Toch is het nog de vraag of dat ook zondag zo zal zijn: achter de naam van Fredrik Midtsjø staat een vraagteken. "Deze week schoot er op de training iets in, waardoor hij lichte hamstringklachten heeft. Fredrik is een vrij complete speler en het zou dus vervelend zijn als we hem moeten missen. Gelukkig hebben we genoeg andere goede spelers die hem kunnen vervangen."

Het lijkt er daarbij niet op dat Svensson en De Wit direct op dezelfde rol kunnen rekenen die zij voor hun blessure hadden. "Natuurlijk hebben zij veel kwaliteiten en hebben ze voor hun blessures grote waarde voor het team gehad, maar het team is ondertussen ook verder gegaan. Spelers hebben zich doorontwikkeld. Met beide factoren houd ik rekening in mijn keuzes, waarbij het teambelang altijd voorop staat."

De topper tussen Vitesse en AZ is zondagmiddag de afsluiter van het Eredivisieweekend. De aftrapt vindt plaats om 16:45 uur.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021