Ontslag Tobiasen verklaard: "Er hing een deken over de ploeg"

Ontslag Tobiasen verklaard: "Er hing een deken over de ploeg"

5 maart 2021 – Almere City FC heeft bij monde van technisch directeur Teun Jacobs tekst en uitleg gegeven over het ontslag van Ole Tobiasen. Na een matige serie, met vier nederlagen in vijf wedstrijden, werd de 45-jarige Deense trainer de laan uitgestuurd.

In een kort statement maakte Almere City donderdagavond het ontslag van Tobiasen bekend. 'Na diverse gesprekken tussen spelers, staf en clubleiding is geconstateerd dat het draagvlak voor een verdere samenwerking ontbreekt, waardoor de club onvoldoende vertrouwen heeft in een positief vervolg van het huidige seizoen', viel er te lezen.

"Het gaat niet om die vier nederlagen van de laatste weken of dat we niet meer op een promotieplaats. Het heeft te maken met draagvlak. We merkten dat dat afnam. Dat is een aantal weken gaande. De energie in de groep was er niet meer", reageert Jacobs tegenover Voetbal International.

De technisch directeur geeft aan dat de clubleiding vond dat de beslissing genomen moest worden om Tobiasen te ontslaan. "Dat is moeilijk, omdat Ole een fijn mens is, maar ook makkelijk omdat je ziet dat waar we mee bezig waren niet meer ging zoals we vonden dat het moest gaan. Resultaten kun je niet beïnvloeden, het proces wel. Dan moet je aan de knoppen draaien. Er hing een deken over de ploeg."

Nog niet eens zo lang geleden kreeg Tobiasen een voorstel om zijn contract te verlengen. "Maar dat hadden we enkele weken geleden ook al ingetrokken. Omdat we signalen kregen die we serieus moesten nemen. Daar is de beslissing van nu uiteindelijk het gevolg van."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021