Stotterende Geertruida verschijnt voorlopig nog niet voor camera

Stotterende Geertruida verschijnt voorlopig nog niet voor camera

5 maart 2021 – Lutsharel Geertruida verschijnt vrijwel nooit voor de camera en dat zal voorlopig niet veranderen. Kortgeleden onthulde ESPN-presentator Jan Joost van Gangelen dat de Feyenoord heel erg stottert en daarom de pers zelden te woord staat. In het nieuwste Feyenoord Magazine bevestigt Geertruida dat zijn stotterproblemen hem weerhouden om interviews op televisie te geven.

"Ik heb dit al sinds ik vier jaar was. Er zijn een paar triggers waardoor ik ga stotteren: een camera, de druk en onbekende mensen. Ik heb het vooral wanneer de focus op mij komt te liggen. Maar bij vrienden of familie en in de kleedkamer heb ik het minder. En als ik zing heb ik er helemaal geen last van", vertelt Geertruida, die ESPN aan het begin van dit jaar op de hoogte bracht van zijn probleem.

De afgelopen tijd heeft Geertruida veel steun gekregen. Zo ook van voormalig topschaatser Erben Wennemars, die zelf ook stotterde. 'Praat en ik zal luisteren', stuurde Wennemars via Twitter de wereld in. "Ik begrijp wat hij bedoelt, maar nu voor een camera verschijnen, is voor mij nog te vroeg. Ik heb alleen maar mooie reacties ontvangen. Alle reacties doen me goed. Tussen al die reacties zaten er ook van mensen die stotteren."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021