Petrovic wil dat Willem II ook tegen Twente 'Europees' speelt

Petrovic wil dat Willem II ook tegen Twente 'Europees' speelt

5 maart 2021 – Het optreden van Willem II bij Sparta (0-2) van afgelopen weekend zorgde voor tevredenheid bij Zeljko Petrovic. De trainer zag dat zijn team zeker niet sprankelend voor de dag kwam, maar wel deed wat er nodig was om Sparta te verslaan. Hij hoopt tegen FC Twente dit weekend hetzelfde te zien van zijn ploeg.

In zijn vooruitblik op de wedstrijd van zaterdag in Enschede, blikte de trainer nog even terug op afgelopen zondag. "Ik ben trots op het complete plaatje: verdedigen, goed staan, niks weggeven, twee doelpunten maken. Sparta heeft in één wedstrijd vier keer gescoord tegen AZ, drie keer tegen PSV, twee keer tegen Ajax. Dat wij dan de nul houden is wel een compliment waard", stelt de trrainer tegen het Brabants Dagblad.

Op technisch hoogstaand voetbal zit de coach niet te wachten. "We hebben goed Europees gespeeld. Voor Nederlandse begrippen misschien niet, maar voor Europese begrippen wel. Ik wil dat we vaker zo gaan voetballen. Niet opbouwen als je niet kunt opbouwen.  Zakelijk spelen. Wij zijn in een situatie dat je punten nodig hebt, geen complimenten. We hebben een harde les geleerd thuis tegen FC Utrecht, die 0-6 en Feyenoord-uit 5-0."

Petrovic weet precies hoe Willem II zich moet wapenen tegen Twente. "Ze laten jou aan de bal en dan zetten ze goed druk met de drie voorhoedespelers en die nummer 10, Jesse Bosch. Daar leunen ze op. En dan gaan ze er vandoor met hun verschrikkelijke snelheid. Vaak scoren ze in de eerste twintig minuten. Als we daar goed doorheen kunnen komen, denk ik dat we een kans hebben om de drie punten mee naar huis te nemen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021