Platini heeft geen spijt van keuze voor Qatar: "Belangrijk"

Platini heeft geen spijt van keuze voor Qatar: "Belangrijk"

5 maart 2021 – Michel Platini heeft absoluut geen spijt van zijn keuze voor Qatar als organisator van het WK 2022. De voormalig voorzitter van de UEFA werd in 2019 opgepakt en verhoord vanwege vermoedens van corruptie omtrent de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar en werd vervolgens voor vier jaar geschorst.

Dat hij destijds als UEFA-baas stemde op Qatar, vindt hij nog altijd een goede beslissing. "Arabische landen hebben zich al tien keer kandidaat gesteld voor organiseren van het WK. Het is belangrijk voor de ontwikkeling van het voetbal dat zij ook een WK krijgen. Dat is precies waarom ik voor Qatar heb gestemd", zegt de Fransman tegen Die Weldt. Onlangs onthulde The Guardian dat er bij de werkzaamheden voor het toernooi meer dan 6.500 gastarbeiders zijn overleden.

Platini staat ook nog achter de keuze om het EK in twaalf landen te organiseren. Het EK zou eigenlijk vorig jaar worden gespeeld, maar het toernooi werd een jaar uitgesteld vanwege corona. "Dit EK zal het voetbal in Europa verder ontwikkelen want er zullen stadions worden gebouwd. Landen als Schotland, Ierland, Roemenië of Azerbeidzjan zullen en kunnen ook ooit het toernooi organiseren."

Lees ook: Noorse clubs pleiten voor boycot van WK 2022 in Qatar

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021