Eén persoon mogelijk besmet bij stadionexperiment Fieldlab

Eén persoon mogelijk besmet bij stadionexperiment Fieldlab

5 maart 2021 – De wedstrijd tussen NEC en De Graafschap is inmiddels bijna twee weken geleden en dus beginnen de eerste resultaten van het onderzoek van Fieldlab binnen te druppelen. Bij dat duel in de Eerste Duel konden bij wijze van proef 1153 fans aanwezig zijn. Mogelijk is één van de fans bij de wedstrijd besmet geraakt met het coronavirus.

De supporter bevond zich tijdens de wedstrijd in het vak met vooraf aangewezen zitplekken. De fan is daar de hele wedstrijd blijven zitten en droeg tevens een mondkapje. Ook twee andere supporters die bij de wedstrijd in de Eerste Divisie aanwezig waren, zijn na de wedstrijd positief getest. Volgens Fieldlab zijn zij echter niet besmet geraakt bij de wedstrijd. Die fans hadden recent corona gehad en droegen de resten van de besmetting nog bij zich, waardoor ze positief testten.

Alle 1153 toeschouwers die bij de wedstrijd aanwezig waren, werden vooraf getest op het virus. Er werd gevraagd of de fans zich ook vijf dagen na de wedstrijd wilden laten testen. 82 procent heeft aan die oproep gehoor gegeven. Op de resultaten van de wedstrijd tussen Almere City FC en SC Cambuur van afgelopen zondag is het voorlopig nog wachten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 16 april 2021

  2. donderdag 15 april 2021