Transferweekje: toptalent voor Koeman, Tomasson wil Jørgensen

6 maart 2021, 12:00

In de meeste landen is de transfermarkt op het moment dicht, maar dat betekent niet dat de clubs stil zitten. Transfervrije spelers worden aangetrokken en ook zijn clubs al volop bezig met het volgende seizoen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toptalent zet in op samenwerking met Koeman

Een opsteker voor Ronald Koeman: Ilaix Moriba, één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding, heeft zijn toekomstplannen gebaseerd op FC Barcelona. De pas achttienjarige middenvelder kreeg van Koeman al in twee La Liga-wedstrijden minuten en voelt het vertrouwen van de trainer, met wie hij het prettig vindt samenwerken. Reden om aanbiedingen van Manchester United en RB Leipzig af te slaan, zo meldt El Mundo Deportivo. Die clubs wilden hem graag bij Barcelona wegkapen, maar de in Guinea geboren middenvelder voelt daar niets voor. Moriba heeft tevreden vastgesteld dat Koeman graag het vertrouwen geeft aan jonge spelers en ziet zijn toekomst dan ook in Camp Nou. 

Pratto mag nu al vertrekken

Lucas Pratto heeft van Feyenoord toestemming gekregen om al na twee maanden terug te keren naar Argentinië, zo maakte het Algemeen Dagblad deze week bekend. De kans is namelijk klein dat de 32-jarige spits de komende periode meer aan spelen zal toekomen in Rotterdam. Pratto koos er echter voor om het seizoen af te maken bij Feyenoord, daar hij niet eenvoudig kon terugkeren naar zijn vaderland en club River Plate. Zijn zaakwaarnemer, Gustavo Goñi, liet vervolgens aan TyC Sports zeer verrast te zijn door de berichtgeving. "Niets van wat er staat is waar", gaf hij aan. Maar wat werd beweerd, lijkt toch gewoon te kloppen. Feyenoord stond namelijk niet onwelwillend tegenover een vroegtijdig vertrek van Pratto. "Daarover wil ik niet jokken", vertelde Dick Advocaat vrijdag richting het uitduel met VVV-Venlo.

Tomasson laat oog vallen op Jørgensen

Ook dit seizoen komt het er niet helemaal uit bij Nicolai Jørgensen en dus staat Feyenoord niet onwelwillend tegenover de verkoop van de Deense spits. Mogelijk komt het dan ook als geroepen dat Mälmo FF volgens het Zweedse Kvällsposten interesse heeft. Bij de nummer tien van het klassement is Jon Dahl Tomasson de hoofdtrainer. De club heeft met Jørgensen en Antonio Colak van PAOK Saloniki twee spitsen op het lijstje staan. Volgens Kvällsposten vraagt Feyenoord 4,2 miljoen euro voor de Deense aanvaller. De transfermarkt sluit in Zweden pas eind maart en dus zou Mälmo nu al tot actie kunnen overgaan. Het is nog niet bekend of de Zweedse topclub in zet op winter- of zomertransfer.

Kashia terug naar Georgië

Guram Kashia kiest na elf jaar in het buitenland voor een terugkeer naar Georgië. De clubicoon van Vitesse heeft een eenjarig contract getekend bij Lokomotiv Tbilisi, waar hij transfervrij binnenkomt nadat zijn contract afliep bij het Amerikaanse San Jose Earthquakes. Daar speelde hij de afgelopen twee seizoenen, nadat hij bij Vitesse een gewaardeerde kracht werd. In acht Arnhemse jaren schopte hij het tot 244 optredens, droeg hij de aanvoerdersbank en won hij de TOTO KNVB Beker. In zijn thuisland moet Kashia zijn nieuwe werkgever aan de eerste zege van het seizoen gaan helpen. Lokomotiv Tbilisi verloor de eerste wedstrijd van het seizoen met 2-0 van Saburtalo.

Advocaat houdt wijselijk zijn mond

Het huwelijk tussen Christian Conteh en Feyenoord is nog bepaald geen succesverhaal te noemen. De 21-jarige aanvaller kampt sinds zijn entree met blessures en wordt nu aan de kant gehouden door een hamstringkwetsuur. De speeltijd van de 21-jarige aanvaller in Rotterdam bleef tot dusverre beperkt tot 28 minuten, toen hij tegen RKC Waalwijk als invaller binnen de lijnen kwam. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met VVV-Venlo werd aan Advocaat gevraagd of het aantrekken van de snelle buitenspeler wel de juiste beslissing is geweest. "Daar kan ik beter niks over zeggen", luidde het veelzeggende antwoord van de ervaren oefenmeester

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen