België-coach Martinez denkt dat Struijk voor Oranje kiest

5 maart 2021, 10:25   Bijgewerkt: 5 maart 2021, 10:34

Het heeft er alle schijn van dat Pascal Struijk liever voor Nederland uitkomt dan voor België. De verdediger van Leeds United werd geboren in Antwerpen en liet onlangs weten dat hij openstaat voor gesprekken met de Belgische bond. Inmiddels lijkt zijn voorkeur toch bij Oranje te liggen, zegt bondscoach Roberto Martinez.

Martinez was gecharmeerd van de verdediger van Leeds, maar verwacht naast de speler te grijpen. "Het lijkt erop dat zijn hart bij Nederland ligt", zegt Martinez bij La Dernière Heure over Struijk. "Dat moeten we respecteren, ook al is zijn profiel interessant." De Spaanse coach vindt niet dat er een strijd moet ontstaan om de verdediger. Hij zal Struijk dan ook niet opnemen in de selectie voor de aanstaande interlands. "Ik wil geen oorlog ontketenen tussen verschillende federaties. Hij zal dus niet in mijn selectie zitten. Maar dat betekent niet dat het dossier volledig gesloten is."

De 21-jarige Struijk is dit seizoen een belangrijke schakel bij Leeds United, dat het goed doet in de Premier League. Onlangs maakte hij nog indruk met een fraaie kopgoal tegen Arsenal. Eerder speelde de verdediger in de jeugd van Ajax. In 2017 vertrok hij naar Leeds. Of Frank de Boer ook concrete plannen heeft met de speler, is niet duidelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen