Spartak koestert Promes: "Hij is te vergelijken met Ronaldo"

Spartak koestert Promes: "Hij is te vergelijken met Ronaldo"

5 maart 2021 – Dat Quincy Promes deze winter is teruggekeerd bij Spartak Moskou, zorgt voor grote vreugde bij de Russische topclub. De oud-speler van Ajax wordt bij de Russische club zeer gewaardeerd en kan zelfs rekenen op een vergelijking met Cristiano Ronaldo.Technisch directeur Dmitry Popov geeft bij Championat tekst en uitleg over de transfer. Dat de Nederlander gezien zijn leeftijd (29 jaar oud) in de toekomst geen hoge transfersom op zal leveren, vindt hij niet erg. "Het draait niet allemaal op doorverkoop", zegt Popov. "We hebben het hier over het versterken van het team."

Spartak betaalde 8,5 miljoen euro voor Promes en kan dat bedrag nog zien oplopen tot 11 miljoen euro. "Het salaris dat we bespaarden toen Kokorin vertrok, hebben we praktisch aan Promes gegeven. Ik kan niet zeggen dat we serieuze kosten hebben gemaakt. Wat zijn motivatie betreft: we zouden Promes nooit nemen als we zijn karakter niet kenden. Dit is een speler die een hekel heeft aan verliezen. Hoe oud hij is, maakt dan niet uit."

Popov trekt de vergelijking met Cristiano Ronaldo. "Hij is met hem te vergelijken. Hij was 33 jaar en Juventus betaalde negentig miljoen euro voor hem. Ze hebben dezelfde persoonlijkheden. Zonder twijfel: Promes gaat twee, drie jaar op hoog niveau presteren. Misschien wel langer", besluit de technisch directeur.

Lees ook: Spartak Moskou-directeur over Promes: risico bij Ajax

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021