Twee Spaanse bekerfinales voor Athletic, revanche-kans Barça

Twee Spaanse bekerfinales voor Athletic, revanche-kans Barça

4 maart 2021 – Ronald Koeman krijgt in de finale van de Copa del Rey kans op de ultieme revanche op Athletic Bilbao. De ploeg die in de Spaanse Supercup met enig geluk afrekende met de Catalanen – het duel waarin Lionel Messi zijn enige rode kaart voor FC Barcelona ooit pakte – won donderdagavond in de halve finale van de bekerfinale na verlenging met 1-2 bij Levante.De manier waarop Alex Berenguer zijn elftal in de tweede verlenging naar de eindstrijd schoot was met heel veel geluk: een poging van grote afstand werd van richting veranderd, waardoor de keeper van de thuisploeg kansloos was. Dat was hij overigens ook bij de stafschop van Raúl García in reguliere speeltijd, waardoor er na de eerdere treffer van Roger Martí (zie onder) na negentig minuten verlengd moest worden.

In die verlenging sloegen de bezoekers na enkele gemiste kansen dus toe via Berenguer, waarna Levante nog tweemaal moest scoren en alle puf uit het elftal was verdwenen. Voor Athletic Bilbao kan het een legendarische april-maand worden: op 2 april speelt het namelijk nog de finale van de Copa del Rey van vorig seizoen tegen Real Sociedad. Die was vanwege corona uitgesteld, omdat beide ploegen de derby met publiek wilden spelen. Ondanks dat dat nog altijd niet kan, wordt het duel toch gespeeld. 

En op 18 april treft de ploeg van Marcelino dus FC Barcelona, dat revanche wil nemen op de verloren Spaanse Supercup. Overigens wil Atheltic ook ongetwijfeld revanche: in de laatste drie bekerfinales van Spanje (2009, 2012 en 2015) verloor het namelijk van FC Barcelona. Koeman zou met Levante toch opgeluchter zijn geweest vermoedelijk. 

Lees terugGeen eerste Barça-prijs Koeman: Bilbao grijpt Spaanse Super Cupgerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021