Gisteren gemist: Tobiasen ontslagen, crisis Liverpool en bekers

5 maart 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 4 maart. 

Almere City FC grijpt in na mindere periode: Tobiasen ontslagen

Groot nieuws bij Almere City FC: hoofdtrainer Ole Tobiasen (46) is donderdag ontslagen door de club. Het hele seizoen lag de oefenmeester tot dusver op koers voor rechtstreekse promotie, maar na nederlagen tegen SC Cambuur en FC Volendam is er een achterstand opgebouwd op de nummers één en twee en dat is voor Tobiasen het einde geworden als coach.

Liverpool in problemen na historische vijfde thuisnederlaag op rij

Liverpool heeft een negatief record verbroken donderdagavond in eigen huis tegen Chelsea: de ploeg van Jürgen Klopp verloor voor het eerst in de historie voor de vijfde thuiswedstrijd op rij in de Premier League. Hoewel de uitslag (0-1) anders doet vermoeden maakte het bovendien een armzalige indruk en zijn de problemen voor Georginio Wijnaldum en consorten enorm. Concurrenten Tottenham en Everton [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381065/tottenham-wint-weer-zonder-bergwijn-bijzondere-goal-everton/,_blank,wonnen namelijk wél]. 

Club Brugge sneuvelt na Europa League ook in Belgische beker

Club Brugge kan na de uitschakeling in de Europa League ook een streep zetten door de Belgische dubbel. De topploeg werd recentelijk geraakt door een enorme corona-uitbraak en werd mede als gevolg daarvan door Dinamo Kiev uitgeschakeld in Europa. Hoewel er diverse sterkhouders donderdagavond terugkeerden, was in de kwartfinale van de Belgische beker ook Standard Luik te sterk: 1-0. John van den Brom [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/381061/van-den-brom-houdt-via-beker-nog-altijd-uitzicht-op-hoofdprijs/,_blank,plaatste zich wél voor de halve finale]. 

Nieuw hoofdstuk in Fortuna-soap: Dijkstra neemt advocaat

De komst van Piet Velthuizen is momenteel een grote rel bij Fortuna Sittard, maar het einde daarvan is voorlopig nog niet in zicht. De 'gedegradeerde' keeperstrainer Sieb Dijkstra heeft naar aanleiding van uitspraken van hoofdcoach Sjors Ultee namelijk een advocaat in de hand genomen. De voormalig keeperstrainer van de Limburgers vindt dat hij teveel beschadigd is door de hele kwestie.

Internazionale na dubbelslag Sánchez in titelzetel

De Italiaanse titel voor Internazionale komt steeds dichterbij: terwijl concurrenten AC Milan en Juventus de laatste tijd immer punten verspelen, is de ploeg van Antoine Conte in de winning mood momenteel. In de Serie A werd dankzij een dubbelslag van Alexis Sánchez donderdagavond de zesde zege op rij geboekt, al ging het vrij moeizaam: 1-2 winst bij Parma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen