Liverpool lijdt historische vijfde thuisnederlaag op rij

4 maart 2021, 23:14   Bijgewerkt: 5 maart 2021, 07:45

Liverpool heeft een negatief record verbroken donderdagavond in eigen huis tegen Chelsea: de ploeg van Jürgen Klopp verloor voor het eerst in de historie voor de vijfde thuiswedstrijd op rij in de Premier League. Hoewel de uitslag (0-1) anders doet vermoeden maakte het bovendien een armzalige indruk en zijn de problemen voor Georginio Wijnaldum en consorten enorm. 

Waar de vorige seizoen vrijwel alles op z'n plek leek te vallen bij Liverpool, gaat dit voetbaljaar alles mis voor The Reds. Diverse zware blessures van onder anderen Virgil van Dijk, treurige persoonlijke situaties zoals afgelopen week voor Alisson Becker – die na het overlijden van zijn vader wel terugkeerde in het doel vanavond –, nederlaag op nederlaag: niets bleef de regerend landskampioen van Engeland bespaard. 

Ook tegen Chelsea ging het niet voortvarend, in tegendeels. Pas vier minuten voor het tijd produceerde Wijnaldum met een kopbal die van de lijn werd gehaald de eerste poging op doel namens de thuisploeg, die de afgelopen duels in eigen huis van Everton (!), Manchester City, Brighton & Hove Albion en Burnley verloor. Daarvoor werd er gelijkgespeeld op Anfield tegen Manchester United en West Bromwich Albion: in 2021 werd er zodoende op eigen bodem nog niet gewonnen.

De nederlaag die donderdagavond plaatsvond tegen Tuchel's Chelsea was niet vanwege een geweldig optreden van Hakim Ziyech. De spelmaker had van zijn coach weliswaar net als tegen United (0-0) een basisplaats gekregen, maar kon zijn stempel letterlijk niet drukken. Het eerste kwartier raakte hij als enige van alle spelers op het veld de bal niet aan en werd vroeg in de tweede helft naar de kant gehaald.

En dus werd de vijfde opeenvolgende nederlaag van Liverpool op eigen veld een feit. Historisch slechte cijfers die de druk op Klopp ondanks alle successen enorm zal laten toenemen. De wissels op Anfield zullen daaraan niet bijdragen tegen Chelsea, wie het bovendien ziet uitlopen op de ranglijst. Liverpool staat zevende in de Premier League: de titel is onhaalbaar, Champions League-voetbal voorlopig uitzicht en Europa League wordt nog lastig zat in de huidige vorm. Waar eindigt deze ongekende vrije val?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen