Internazionale na dubbelslag Sánchez in titelzetel

Internazionale na dubbelslag Sánchez in titelzetel

4 maart 2021 – De Italiaanse titel voor Internazionale komt steeds dichterbij: terwijl concurrenten AC Milan en Juventus de laatste tijd immer punten verspelen, is de ploeg van Antoine Conte in de winning mood momenteel. In de Serie A werd dankzij een dubbelslag van Alexis Sánchez donderdagavond de zesde zege op rij geboekt, al ging het vrij moeizaam: 1-2 winst bij Parma.

En terwijl Inter in de grootste vorm van het seizoen verkeert – eerder dit voetbaljaar leek Conte nog op het puntje van ontslag te staan – is AC Milan het mede door de blessures van Zlatan Ibrahimovic momenteel helemaal kwijt, terwijl regerend titelhouder Juventus slechts twee van de laatste vier duels won in Italië. En dus wist Internazionale dat het bij een zege op laagvlieger Parma – zonder Joshua Zirkzee in de selectie – opnieuw zou uitlopen.

Ondanks die wetenschap toonde Internazionale zich niet groots. In het eerste bedrijf miste Christian Eriksen een enorme kans, maar in het tweede bedrijf kwam het met een gelukje wel op voorsprong. Een door Parma van richting veranderde bal kwam voor de voeten van Sánchez, die zijn inzet gekeerd zag worden, maar dat gebeurde pas net aan de verkeerde kant van de doellijn. Niet veel later werkte de Chileen na opnieuw goed voorbereidend werk van aanvalspartner Romelu Lukaku uit een fraaie counter wederom af (0-2).

Door een aansluitingstreffer van Hernani kwam er nog een spannend slot en ging er een streep door de vijfde clean sheet in de reeks van zes Serie A-zeges voor Stefan de Vrij en consorten. Maar omdat ondanks de Serie A-rentree van Graziano Pellè de overwinning over de streep werd getrokken, is de voorsprong op de achtervolgers minimaal zes verliespunten en komt een titel van Internazionale steeds dichterbij – al wacht er met Atalanta Bergamo dit speelweekend wel meteen een grote test voor Inter.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021