Gijs de Jong ziet grotendeels volle stadions bij EK 2021

Gijs de Jong ziet grotendeels volle stadions bij EK 2021

4 maart 2021 – Gijs de Jong, de Nederlandse toernooidirecteur voor het EK van de komende zomer, heeft goede hoop dat er komende zomer fans 'gewoon' veel fans in de stadions in Europa zitten. Hij gelooft nog altijd in een eindtoernooi met supporters, ook in de Johan Cruijff ArenA, en haalt de angst weg dat alle duels in één land gespeeld gaan worden.

Dat doet De Jong in de podcast van Voetbal International. De uitspraak van Hugo de Jonge dat mogelijk iedereen voor de zomer al één prik gehad kan hebben gecombineerd met de eerste positieve uitkomsten van de field labs zijn volgens De Jong ontwikkelingen die stemmen tot hoop voor een EK met veel fans. Volgens hem is de doelstelling van de UEFA, om minimaal de helft van alle stoeltjes gevuld te hebben, 'niet onrealistisch' en hij droomt zelfs nog van meer.

"Ik weet niet of een normale zomer voor mij hetzelfde is als die voor Hugo de Jonge. Maar waarom kunnen we niet op 13 juni op een verantwoorde manier in de Johan Cruijff ArenA zitten?", vraagt De Jong zich hardop af. "De combinatie van vaccineren, het seizoenseffect, de field labs en grootschalige testlocaties. Dan moet het toch mogelijk zijn om daar substantieel publiek te plaatsen." Daarbij noemt hij ook nog de voorbeelden van de Eredivisiestart, waar geen grote clusters zijn ontslaan, aldus De Jong. "Dus is 50-100% bezetting bij het EK is géén dagdromen."

EK wordt nergens anders gespeeld
Verder werd De Jong door VI ook nog geconfronteerd met de geruchten dat het EK ergens in één stadion gespeeld gaan worden. Vaccinatiekampioen Israël bood zich aan, Rusland werd genoemd terwijl ook Engeland een mogelijkheid werd afgelopen week. Dat verwijst hij echter naar het rijk der fabelen. "Alle wedstrijden in Engeland? Dat is puur politiek. We spelen gewoon in Amsterdam", aldus De Jong.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021