Huntelaar ontbreekt ook bij cruciale Grammozis-start

Huntelaar ontbreekt ook bij cruciale Grammozis-start

4 maart 2021 – Klaas-Jan Huntelaar moet het debuut van Dimitrios Grammozis vrijdagavond als trainer van Schalke 04 missen. Het cruciale degradatieduel met FSV Mainz 05 komt voor de routinier (37) te vroeg door de kuitblessure waarmee hij nog altijd kampt. Wel is de Griekse coach lovend over de van Ajax overgekomen aanvaller, die hij dit seizoen nog verwacht nodig te hebben.

Dat heeft Grammozis laten weten tijdens de persconferentie voor de degradatiekraker. "Het gaat steeds een beetje beter met Klaas-Jan", zei Grammozis over het herstel van Huntelaar. Ook Matija Nastasi?, Nassim Boujellab, Nabil Bentaleb en Ralf Fährmann zijn er in elk geval ook nog niet bij, zo liet de coach weten. Keeper Frederik Rönnow is wel hard op de weg terug bij Die Königsblauen.

"Ik kijk heel erg uit naar het duel van morgen (vrijdag)", wilde Grammozis van geen spanning weten tegen de nummer zeventien van de ranglijst. Bij een nederlaag loopt het verschil op naar een gat van elf (!) punten en daarmee lijkt degradatie onafwendbaar voor Schalke 04. Toch is hij hoopvol: "We hebben getraind op het nog compacter staan. Dat we elkaar verdedigend nog meer steunen", zei de coach, die verrast was over de positiviteit in de groep van Schalke 04. Volgens hem heeft de trainerswissel vuur aangewakkerd om alles op alles te zetten om het vege lijf alsnog te redden.

Grammozis is al de vijfde trainer die het mag proberen bij Schalke dit seizoen. Na David Wagner, Manuel Baum, Huub Stevens (interim) en Christian Gross is het de beurt aan de Griek om de club weer op de baan te krijgen. Momenteel staat de club uit Gelsenkirchen op plek achttien in de Bundesliga, negen punten verwijdert van een eventuele promotie/degradatieplay-offplek.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021