Spartak Moskou-directeur over Promes: risico bij Ajax

Spartak Moskou-directeur over Promes: risico bij Ajax

4 maart 2021 – Mogelijk slecht nieuws voor Ajax: Spartak Moskou-directeur Evgeny Melezhikov donderdag namelijk heeft laten weten dat de club níet betaalt als Quincy Promes alsnog veroordeeld wordt. Volgens hem gaat er een streep door de overeenkomst als de aanvaller vanwege de naderende rechtszaak niet aan zijn voetbalplicht kan voldoen. Daarbij lijkt het wel te gaan om de nog te verrichten betalingen, maar het is anders dan de eerdere berichtgeving.

Dat vertelt hij tegenover het Russische medium Championat. Volgens Melezhikov loopt Spartak zowel financieel als ook juridisch geen risico loopt in de hele kwestie van Promes, die in de winterwindow naar Rusland vertrok. "Er gaat een streep door de overeenkomst als Promes door een rechterlijke uitspraak niet aan zijn voetbalverplichtingen kan voldoen. De geplande betalingen worden dan niet meer gedaan", verzekert Melezhkoviv. Daarbij lijkt het dus alleen te gaan om de bonussen van zo'n drie miljoen euro, die mogelijk bovenop het basisbedrag van acht miljoen euro kunnen komen.

Promes wordt sinds eind vorig jaar verdacht van de steekpartij, die zou hebben plaatsgevonden op een familiefeest van de aanvaller zelf. De politie lichtte de Oranje-international van zijn bed en liet hem zelfs een nacht in de gevangenis overnachten. Promes koos twee weken geleden voor een overstap naar Spartak Moskou, de club waar hij als speler zijn meeste successen beleefde. Verdachte van de steekpartij is Promes overigens nog wel altijd.

Lees ook: 'Promes moet slachtoffer steekpartij villa van 1,8 miljoen geven'

Eerder nog kwam naar buiten dat Ajax het risico rondom Promes volledig had afgedekt en Spartak Moskou in geval van veroordeling de verantwoordelijkheden zou moeten dragen. De Russen zouden dat doen via verzekeringen, maar uit de woorden van Melezhikov is af te leiden dat ook Ajax (een deel) van het geld moet gaan ophoesten mocht Promes alsnog veroordeeld worden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021