Heerenveen legt jonge 'vaardige middenvelder' Braude vast

Heerenveen legt jonge 'vaardige middenvelder' Braude vast

4 maart 2021 – SC Heerenveen heeft het Noorse talent Oliver Braude overgenomen van Valerenga IF. De zeventienjarige middenvelder heeft in Friesland een contract ondertekend voor drie jaar. In eerste instantie zal het talent aansluit bij Heerenveen Onder 18. Dat gebeurt komende zomer, wanneer hij definitief de overstap maakt.

"Oliver is een groot talent in Noorwegen", vertelde hoofd jeugdopleiding Michel Jansen op de clubwebsite. "Hij is een vaardige, linksbenige middenvelder met een bijzonder spelinzicht. We zijn blij dat hij voor sc Heerenveen en onze jeugdacademie heeft gekozen om zich verder te ontwikkelen."

In februari werd door Valerenga al melding gedaan van de transfer, maar deze is nu ook bevestigd door Heerenveen zelf. Braude is Noors jeugdinternational en liep in het verleden ook al stage bij FC Barcelona, Liverpool en Ajax. De Noorse club meldde destijds dat het de jeugdspeler meerdere aanbiedingen had gedaan, maar dat hij zelf een voorkeur had voor een stap naar het buitenland. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021