Spoorboekje: laatste kans Schalke 04, degradatiekraker in Emmen

Spoorboekje: laatste kans Schalke 04, degradatiekraker in Emmen

5 maart 2021 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 5 maart.Nieuws

Keepersgesprek bij Fortuna
De komst van Piet Velthuizen is momenteel een grote rel bij Fortuna Sittard, maar het einde daarvan is voorlopig nog niet in zicht. De 'gedegradeerde' keeperstrainer Sieb Dijkstra heeft naar aanleiding van uitspraken van hoofdcoach Sjors Ultee namelijk een advocaat in de hand genomen. De voormalig keeperstrainer van de Limburgers vindt dat hij teveel beschadigd is door de hele kwestie. Als het goed is, wordt deze vandaag (vrijdag) uitgesproken al lijkt een scheiding tussen beide partijen het meest aannemelijk

Specials

Van der Gragt: "Niveau van onze competitie hoger dan iedereen denkt"
Zoals het Nederlands vrouwenelftal zich naar de top van de wereld heeft gewerkt, is ook de Vrouwen Eredivisie met een opmars bezig. Dat is hoe Ajax-verdediger Stefanie van der Gragt het een half jaar na haar terugkeer in Amsterdam ervaart. Ze merkt dat er zowel binnen als buiten het veld stappen worden gemaakt en is blij dat ze daar onderdeel van uitmaakt. In gesprek met FC Update gaat de gelukkige Van der Gragt in op de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal en haar situatie bij Ajax.

Wedstrijden

Helmond Sport - NEC (18:45 uur)
NEC hoopt nog altijd op promotie naar de Eredivisie. Om dat te bewerkstelligen werd onlangs Fred Rutten betrokken bij de gang van zaken in Nijmegen. De clubloze trainer geeft advies over het technisch beleid en zal binnenkort ook met trainer Rogier Meijer om de tafel gaan. De eerstvolgende horde in de promotiestrijd is de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, die NEC vanavond onder het toeziend oog van Rutten zal afwerken.

FC Emmen - Sparta (20:00 uur)
De wedstrijd tussen FC Emmen en Sparta is die tussen de nummers achttien en dertien van de Eredivisie. Toch zijn de verhoudingen in aanloop naar de wedstrijd anders. Na 22 wedstrijden met vaak goed spel, maar nul overwinningen, viel het kwartje de afgelopen weken eindelijk de kant van FC Emmen op. Het won de laatste twee wedstrijden en heeft de hoop op handhaving nog niet verloren. Sparta aan de andere kant wist de laatste zeven wedstrijden niet te winnen. Zal vorm bepalend blijken in deze degradatiekraker?

Schalke 04 - FSV Mainz (20:30 uur)
Schalke 04 lijkt de laatste kans op handhaving in de Bundesliga al verspeeld te hebben. Toch kunnen Die Königsblauen zorgen voor een klein sprankje hoop, als er in eigen huis gewonnen wordt van FSV Mainz. De ploeg van Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius is de afgelopen weken uitgelopen tot een voorsprong van acht punten, maar staat nog altijd een-na-laatste. Kan Schalke - nog altijd zonder Klaas-Jan Huntelaar - de spanning enigszins terugbrengen?

Voetbal op tv

18.45 uur: Helmond Sport - NEC, ESPN 3 - live verslag van het Eerste Divisie-duel
18:45 uur: Jong FC Utrecht - MVV, ESPN 4 - live verslag van het Eerste Divisie-duel
20.00 uur: FC Emmen - Sparta, ESPN 2 - live verslag van het Eredivisie-duel
20.30 uur: Schalke 04 - FSV Mainz, ESPN 6 - live verslag van het Bundesliga-duel
21.00 uur: Valencia - Villarreal, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het La Liga-duel
21.00 uur: SC Cambuur - Telstar, ESPN 4 - live verslag van het Eerste Divisie-duel
21:00 uur: TOP Oss - Go Ahead Eagles, ESPN 4 - live verslag van het Eerste Divisie-duel

Meer nieuws

  1. dinsdag 13 april 2021

  2. maandag 12 april 2021