Vitesse
0 – 0
FC Utrecht

'Onwerkbare situatie' door keepersconflict Fortuna

'Onwerkbare situatie' door keepersconflict Fortuna

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 maart 2021 – Het is onrustig bij Fortuna Sittard. Reden daarvoor is de komst van Piet Velthuizen, die intern voor onenigheid heeft gezorgd. Keeperstrainer Sieb Dijkstra sprak zich meerdere keren uit tegen de komst van Velthuizen, waarna hij uit de technische staf van de club werd gezet. Een dag later vertelden technisch manager Sjoerd Ars en trainer Sjors Ultee hun kant van het verhaal.

"Er zijn meerdere keepers besproken en we hebben met z'n allen de afweging gemaakt om Piet vast te leggen", vertelde Ars aan de NOS. Daarmee weerlegde hij de bewering van Dijkstra, die een dag eerder claimde al van tevoren zijn twijfels te hebben uitgesproken over de fitheid van Velthuizen. Deze twijfels bleken terecht, toen Velthuizen bij zijn debuut al na 23 minuten geblesseerd uitviel. Woensdag zou het volgens Dijkstra uit de hand zijn gelopen toen hij zich bij de club meldde. Hij claimde dat hij 'vernederd' en 'volledig afgebrand' werd door Ultee. 

"Sieb weet heel goed dat veel van wat hij roept, niet waar is. Dat is het enige wat ik erover wil zeggen", luidde de korte reactie van Ultee. Ook Ars schaarde zich achter de hoofdtrainer. "Sieb roept nu bepaalde onwaarheden en daarmee brengt hij Sjors en ook de club in diskrediet. Deze situatie was de aanleiding, maar niet de oorzaak van het conflict", aldus de technisch directeur. "Er is een onwerkbare situatie ontstaan en we gaan kijken hoe we dit verder op gaan lossen."

Voorlopig is Dijkstra teruggezet naar de jeugdopleiding van Fortuna. Zijn contract bij de club loopt komende zomer af. 

Reacties

gerelateerd