Barça nog dieper in schulden na uitspraak rechter

Barça nog dieper in schulden na uitspraak rechter

4 maart 2021 – FC Barcelona heeft donderdagmiddag erg slecht nieuws te horen gekregen. Waar het sportief eindelijk de goede kant op gaat met de ploeg van Ronald Koeman, nemen de schulden van de club alleen maar toe. De club profiteerde jarenlang van een belastingregeling, maar volgens de hoogste Europese rechter is deze staatssteun verboden.

Naar Barcelona geldt de uitspraak ook voor Real Madrid, Atheltic Bilbao en Osasuna, al was Barça de enige club die in beroep ging tegen de uitspraak.. De vier clubs werden sinds 1990 als non-profitorganisatie aangemerkt en betaalde zodoende een lagere winstbelasting, wat miljoenen euro's scheelde. In 2016 werd door de Europese Commissie beoordeeld dat deze staatssteun verboden was. Die uitspraak werd nog teruggedraaid door een lagere Europese rechter, maar vandaag werd bekend dat de hoogste rechter de regeling niet gerechtvaardigd vindt. Het definitieve oordeel is daarom dat de Spaanse belastingdienst wél extra belasting moet innen bij de vier clubs.

Onder meer door de coronacrisis gaat het financieel al langer slecht bij Barcelona. Volgens het Spaanse Marca bedraagt de schuld van de club inmiddels 730 miljoen euro. Dat Ronald Koeman op een lastig moment is ingestapt, was van tevoren dan ook bekend. Hij zou zijn selectie graag versterken, maar moet dat doen met zeer beperkte middelen. 

Lees ook: FC Barcelona komt met statement en bevestigt politie-inval

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021