Drenthe voelt veel waardering in Spanje: "Gek, maar wel mooi"

Drenthe voelt veel waardering in Spanje: "Gek, maar wel mooi"

4 maart 2021 – Royston Drenthe leek zijn carrière al langzaam af te bouwen, maar begon afgelopen winter toch weer aan een buitenlands avontuur. Na zijn eerste training bij Spaanse derdeklasser Racing Murcia doken direct foto's op van een 'te zware' Drenthe. "Ik weet zeker dat iemand de moeite heeft genomen om die foto's een beetje op te blazen", zei hij daar zelf over.

In gesprek met De Telegraaf was Drenthe enthousiast over zijn avontuur in Spanje. "We zijn er gewoon. Natuurlijk ben ik niet topfit binnen gekomen. De vraag was of ik mezelf nog steeds kon opladen om honderd procent te geven. Kijk nu: ik krijg van alle kanten complimenten en ben in vorm. Ik moet wel, anders rennen al die jonkies me voorbij. Ze hebben al gezien: deze man is anders. Die loopt maar te kappen en te slalommen. Dat hadden ze niet verwacht. Talent en kwaliteit gaan niet zomaar verloren."

De terugkeer van het voormalig toptalent van Real Madrid leidt in Spanje ook tot veel media-aandacht. "Ik wist wel dat het een bepaald soort commotie zou veroorzaken, maar had het eigenlijk heel lichtjes verwacht. Ik dacht: oké, ik ben terug, natuurlijk zal het wel in de krant komen. Maar het was fucking topic, ik had geen rust. Het was all over Spanje. Gek, maar wel mooi. Het zegt iets over de waardering van de Spanjaarden. Het voelt als thuis, terwijl mijn thuis ergens anders is."

Drenthe is dan ook blij dat hij de stap heeft gemaakt. "Ik had het niet meer verwacht, had het buitenland voor mezelf al een beetje afgesloten. Maar in Spanje kom ik graag. Ik spreek de taal vloeiend en de jaren dat ik er ben geweest, heb ik zoveel geleerd. Het leven past bij mij, dat merk ik nu ik hier ben. Ik bloei op een kinderlijke manier weer op, lichamelijk en in m'n hoofd. De komende periode ga ik de focus volledig op het team en mezelf houden. Vanuit daar weet je hoe snel het kan gaan in de voetballerij."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021