Bosz krijgt vertrouwen, maar moet weer speler missen

Bosz krijgt vertrouwen, maar moet weer speler missen

4 maart 2021 – Ondanks de aanhoudende tegenvallende resultaten sinds de jaarwisseling, hoeft Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz nog altijd niet te vrezen voor zijn functie. Dat werd nogmaals bevestigd door technisch directeur Rudi Völler. Hij gaf daarbij aan het duel van aanstaande zaterdag, uit bij Borussia Mönchengladbach, zeker niet als laatste kans geldt.

Het Leverkusen van Bosz verkeert momenteel in een flinke vormdip. In de eerste seizoenshelft streed het met Bayern München en RB Leipzig nog om de bovenste plekken, maar inmiddels staat het zesde en moet het snel de weg omhoog vinden om nog kans te maken op een Champions League-ticket. Sinds de winterstop werd er in de competitie pas twee keer gewonnen en werd de club in de DFB Pokal uitgeschakeld door vierdeklasser Rot-Weiss Essen en in de Europa League door Ajax-opponent Young Boys.

Voor Völler was dat echter geen reden om Bosz af te rekenen op de resultaten, zoals in de Duitse media veelvuldig werd gespeculeerd. Völler zocht juist de publiciteit op om de trainer nog eens openlijk te steunen, zoals hij eerder ook al deed. "Dat is onzin", wuifde hij de speculaties over een mogelijk ontslag weg. "Het (de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach, red.) is geen finale voor de trainer", zei hij in gesprek met het Duitse Kicker

Ook Sinkgraven drie weken uitgeschakeld
Oorzaken voor het verval bij Die Werkself zijn zeker aan te wijzen. Zo kampt de ploeg met een heuze blessuregolf. Het moet onder meer toptalent Florian Wirtz, doelman Lukas Hradecky, oud-PSV'er Santiago Arias en Nederlander Timothy Fosu-Mensah missen. Vandaag kwam daar wéér een geval bij, in de vorm van voormalig sc Heerenveen en Ajax-speler Daley Sinkgraven. De linksback liep een spierblessure op en zal naar verwachting drie weken uitgeschakeld zijn, zo liet de club vanmiddag via de eigen website weten. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021