FC Groningen legt ervaren Van Hintum jaar langer vast

FC Groningen legt ervaren Van Hintum jaar langer vast

4 maart 2021 – FC Groningen gaat langer door met de 34-jarige Bart van Hintum. De verdediger beschikte over een aflopend contract, dat hij nu met één jaar verlengd heeft. Zo gaat hij na de zomer zijn derde jaar als Groningen-speler in. Met de contractverlenging van Van Hintum zet Groningen in op ervaring binnen de ploeg.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus lichtte dat toe op de website van de club. "Bij de meest optimale en ideale samenstelling van een selectie is in onze ogen ook de leeftijdsopbouw een belangrijke component. Een ervan is ervaring binnen een spelersgroep. Onze huidige selectie is jong en talentvol en wij vinden het belangrijk dat hieraan voldoende ervaring wordt toegevoegd."

"Bart laat al bijna twee seizoenen zijn waarde zien voor het team", vervolgde Fledderus. "Niet alleen op het veld, ook daarbuiten. Hij leeft als prof en geeft daarin het goede voorbeeld. Naast de veldtrainingen is Bart voortdurend bezig met zijn fitheid, maakt hij op ons trainingscomplex maximaal en optimaal gebruik van de beschikbare faciliteiten en besteedt hij veel aandacht aan zijn voeding. Niet voor niets is hij samen met Arjen Robben en Azor Matusiwa een van onze aanvoerders."

Van Hintum werd in de zomer van 2019 transfervrij overgenomen van Heracles Almelo, waar hij in 2017 terugkeerde in Nederland na een buitenlands avontuur bij het Turkse Gaziantepspor. Daarvoor speelde hij bij TOP Oss en PEC Zwolle, toen nog FC Oss en FC Zwolle geheten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021