KNVB wil finale met publiek, maar heeft dat niet in eigen hand

KNVB wil finale met publiek, maar heeft dat niet in eigen hand

4 maart 2021 – Als het aan de KNVB ligt, wordt de finale van de KNVB Beker tussen Ajax en Vitesse mét publiek gespeeld. De bond heeft aangegeven zich graag te willen inspannen om een wedstrijd met supporters mogelijk te maken. Wel maakte het echter duidelijk dat de uiteindelijke beslissing niet bij de KNVB, maar bij de overheid ligt.

"Dat we het willen proberen, is een understatement", vertelde Jaap Paulsen namens de KNVB aan Omroep Gelderland. "Sinds het publiek niet meer in het stadion mag, zijn we er druk mee bezig om het publiek terug te krijgen. Of dat gaat lukken richting de finale, kunnen we echt niet zeggen. Dat hangt van twee factoren af."

De eerste van die twee is de routekaart van de overheid. "De overheid bepaalt in deze wat mag en wat niet mag, dus ook als het gaat om publiek. We zijn dus afhankelijk van de ontwikkeling van het virus. Als de cijfers dalen, is er meer mogelijk. Daar hopen we op en hebben we veelvuldig contact over met Den Haag."

Daarnaast wordt ook gekeken naar het Fieldlabs-project, waar onlangs als experiment al een beperkt aantal supporters werd toegelaten bij thuiswedstrijden van NEC en Almere City. "Het is niet zo dat dat project de sleutel is voor het feit of er publiek bij mag zijn op 18 april, maar het geeft wel aan dat er nieuwe mogelijkheden worden onderzocht. Wat ons betreft gaan we zo snel mogelijk als het veilig is spelen met publiek, maar we zijn afhankelijk."

Lees ook: Ten Hag wil fans bij finale: "Bijvoorbeeld maand later spelen"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021